napelem2017. július 27. (csütörtök) 10:48 - Molnár Emese, Dunaújváros Online

Napelemeket telepítettek a római katolikus templomhoz, amely arra hivatott, hogy a plébánia energiaszükségletét kiválthassák vele. Közel egy hónapja termelnek már energiát a napsugarakból.

Baltási Nándor, a dunaújvárosi római katolikus templom plébánosa elmondta, a napelemek terve már régebben felmerült, de az engedélyeztetés és az olykor ellentétes vélemények miatt hosszú ideig elhúzódott a kivitelezés. Az egyik fő ellenérv volt az például, hogy hogyan fog egyáltalán kinézni a templom mellett. Mivel az az elképzelésük, hogy a plébánia határához sövényt telepítenek, illetve más magasabb növényeket ültetnének, így körbe lehet futtatni a napelemes területet. Mint azt Baltási Nándor kiemelte, amikor a hívek nagylelkű adományaiból összegyűlt rá a pénz, megkezdődhetett a kivitelezés. A közel egy hónapja üzemelő napelemek a plébánia energiaszükségletének jelentős részét fedezni tudja, így nagy segítséget jelent nekik a kiadásokban.

forrás: https://dunaujvaros.com/hirek/201707/egi_energiaval

 

   

Miserend  

 

Hétfő

  7:30

Kedd
 18:00
Szerda
  7:30
Csütörtök  18:00
Péntek
  7:30

Szombat

18:00
Vasárnap
Óvárosban

 8:30
 10:30

   

Hirdetés  

Minden hónap első csütörtökön 17:15-kor szentségimádást tartunk templomunkban a Rózsafüzér Társulat közreműködésével. Szentségimádásunk keretében a Prohászka Imaszövetséggel együtt imádkozunk a papi és szerzetesi hivatásokért.
   

n UEA logo


 maria radio