Hittantábor 2020 1Az elmúlt évekhez hasonlóan 2020. augusztus 10-14. között megszervezte a Dunaújvárosi Római Katolikus Plébánia a hittanos gyermekei számára a vakációs hittantáborát: ebben az évben a Magyar Honvédség Balatonakarattya és Balatonkenese között található Rekreációs Kiképzési és Konferencia Központjába, azaz „leánykori nevén” a Honvéd Üdülőbe.

Hittantábor 2020 2A plébánia - „gyermekszórakoztató vállalatra” hasonlító - szervező csapata a járvány tetőpontján sem mondott le arról, hogy – ha a közegészségügyi helyzet lehetővé teszi – ezen a nyáron is egy tartalmas és feledhetetlen szünidei élményt készítsen elő annak a nem kevés számú hittanos gyermeknek, akik vállalni tudják, hogy nemcsak a fürdőruha állhat jól a Balaton partján, hanem a mindennapi szentmise is.
Volt érdeklődő még így is, nem is kevés: döntő részben városi általános iskolások, de volt, aki még épphogy befejezte az óvodai nagycsoportját, volt aki már a középiskoláját kezdte.

Tábori klíma: ha végre itt a nyár, és meleg az idő.
Augusztus közepén 33 fiatallal és 7 felnőtt kísérőtanárral együtt gördült ki a különbusz a Krisztus király főtemplom parkolójából végső célja felé: a Honvéd Üdülő balatonakarattyai központi faházához, a hittanosok 5 napra szóló szálláshelyéhez. A felújítottság magas fokán álló szálláson rendezett, tiszta szobák, kényelmes, fából készült
emeletes ágyak, higiénikus fürdőblokkok, padokkal és asztalokkal berendezett belső udvar várta az ifjakat, ahol a gyermektábor alakulat szabadidőben összejöhetett „alakulni”:
beszélgetni, avagy társasjátékot űzni, felbátorodni életük első szerelmi vallomásához, vagy éppen túllépni életük első civakodásán.

Nyomom a gázt a körúton, estére vár a Balaton?
Az gyermektáborhoz csapatversenyre alkalmas nagy szabad tér járt a Balaton partján játszótérrel és tábortűzhöz tűzrakóhellyel. A saját balatoni csúszdával rendelkező üdülő
strandjának szárazföldi részén trambulinok, ugrálóvárak, lengőteke, óriássakk és egyéb játékok várták a dunaújvárosiakat ameddig a szem ellát, a „magyar tenger” vizébe telepítve pedig vízibiciklik, falmászószerkezetek, akadálypályák. Az üdülő komplexum területén naponta háromszori főétkezés mellett tartalmas úticsomagot,és szinte naponta kiadós fagyizást tudott előfizetni a plébánia.

Hittantábor 2020 3Nemcsak kenyérrel él az ember?
A plébánia gyermeknyaraltatási helyszínválasztásaiban döntő szempont, hogy van-e egy hely a közelben, ahol minden nap találkozhatnak a gyermekek Jézussal a szentmisében, a gyónásban, a szentáldozásban… A saját kápolnával rendelkező Honvéd Üdülő ezt is biztosítani tudta. Szeleczky Csaba dunaújvárosi káplán atya személyében volt egy állandó és folyamatosan jelen lévő papja a gyermektábornak: lelki beszélgetésre, gyónásra, napi szentáldozásra, napindító és napzáró imádságra, napi szentmisére, heti szentségimádásra, esti kiscsoportos foglalkozásokra nyílt lehetőség a káplán atya és a kísérő tanárok segítségével.

Én a hegyre, te a völgybe:
Nemcsak a tó vizében kellett jó erőnlétet tanúsítaniuk a dunaújvárosiaknak: túranapokon csittényhegyi kirándulás, akarattyai magaspartfalak várták kápráztató balatoni kilátással a diákokat, a veszprémi barangolásokat pedig a Gizella királyné kilátón zárták. Akinek ezután is maradt erő a lábában, az Pere Nikolett néptánc oktató segítségével
gyakorolhatta a tánclépéseket.

Nem jött volna létre, ha nincs a…
Köszönet és hála illeti mindazokat, akik a – jelentős részben szülői befizetésekre alapozott – gyermeknyaraltatás fenntarthatóságát anyagilag is támogatták: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata céltámogatása segítségével Dunaújváros polgárai, a Dunaújvárosi Római Katolikus Plébánia, perselyadományaikkal a dunaújvárosi hívők.
Szeleczky Csaba plébános-helyettes és a hittantanárok - Harpacker Zsuzsanna, Tischner Erika - munkáját a plébánia önkéntesei segítették: Megulesz Gabriella, dr. Fekete Gábor Lajos, Cseh Béla, Wágner Ádám, Pere Nikolett.

   

Miserend  

Hétfő

  7:30

Kedd
 18:00
Szerda
 18:00
Csütörtök  18:00
Péntek
 18:00

Szombat
(óvárosban)

18:00
Vasárnap

 9:00

Valamennyi szentmise helyszíne a Krisztus Király templom.

Kedden és pénteken szentmise helyett esetenként igeliturgia van áldoztatással.

 Gyóntatás időpontjai:

Szombaton:
17:10 - 17:50

Vasárnap:
8:15 - 8:50

Elsőpénteken:
17:15 - 17:50

   

Eseménynaptár  

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   

Hirdetés  

Minden hónap első csütörtökön 17:15-kor szentségimádást tartunk templomunkban a Rózsafüzér Társulat közreműködésével. Szentségimádásunk keretében a Prohászka Imaszövetséggel együtt imádkozunk a papi és szerzetesi hivatásokért.
   

n UEA logo


 maria radio