hittantabor 1Dunaújvárosiak római katolikus vakációs gyermektábora zajlott a csodás baranyai környezetben a közelmúltban – minden hely betelt a különbuszon és sok-sok élménnyel gazdagodtak a gyerekek.

Szokás szerint megrendezte nyári vakációs hittantáborát Dunaújváros Római Katolikus Plébánia: a római katolikus közösség által pasztorált fiatalok ezúttal a dél-dunántúli régió egyik kiemelt üdülőhelyén, Orfűn táborozhattak.

Tökéletes táborhely

A DO-hoz eljuttatott összegzés szerint a 35 általános iskolás és 8 középiskolás diák 8 felnőtt kísérővel vágott neki a dunaújvárosi tábornyitó szentmise után az öt napos nyaralásnak. A gyermekek döntő többsége dunaújvárosi hittanos volt, de részt vettek a táborozáson a besnyői és pusztaszabolcsi közösségek hittanosai közül is néhányan. A tábor megrendezését támogatta a Székesfehérvári Egyházmegye, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., de Dunaújváros önkorhittantabor 2mányzata, valamint az érintett római katolikus egyházközségek, a szülők és a szentmiséken részt vevő adakozók is szerepet vállaltak a források előteremtéséből.

Az Orfűi Ifjúsági és Sporttáborban hat-, nyolc-, tízszemélyes szobák, igényes vizesblokkok várták a táborozókat, valamint finom, tápláló és változatos főétkezések, de a közeli fagyizó sem maradt bevétel nélkül. Az Orfűi-patak Pécsi-tava mellett elhelyezkedő tábor sportos lehetőségeit jól használták ki a nemzet egykori sportvárosának ifjú palántái: röplabdázás, strandolás, reggeli tornák, focibajnokság, a konditeremmel történő ismerkedés, de még esti zarándoklat is szerepelt a heti programban.

Hegyet hágtak, erdőt jártak

hittantabor 3A diákok napjaik döntő részét a Nyugat-Mecsek hegyeiben, völgyeiben, erdeiben töltötték – a hittanosok felfedezték a zöldövezetekkel körbeölelt táboruk környékének látnivalóit. Így Orfűn állatsimogató, a nemzeti park Vízfő-tanösvénye, az Orfűi Malmok Múzeuma, a Mecsek Háza várta a csapatot, de a Balázs-hegyi kilátót, az orfű-bánosi magaslatokat is meghódították a dunaújvárosi diákok. Abaligeten a cseppkőbarlang és a denevérmúzeum (!!!), míg Pécsett az állatkert és a TV-toronyból nyíló pazar kilátás várta a fiatalokat.

A test erősítése mellett nem maradt el a lélek edzése sem: Baltási Nándor dunaújvárosi plébános és civil lelkipásztori munkatársa szentmisét és igeliturgiát tartott a szálláshely melletti Szent Márton püspök kápolnában. Ezen kívül kiscsoportos lelki programokon, rendszeres imádságokon, csapatversenyeken, bibliodrámai színdarabokon, kézműveskedésen, tradicionális papírmerítésen vehettek részt a gyermekek – de nem maradt el születésnaposok tortával történő köszöntése és az esti tábortűz sem.

(Fotók: Dunaújváros Római Katolikus Plébánia)

Forrás: dunaujvaros.com

   

Miserend  

Hétfő

  7:30

Kedd
 18:00
Szerda
 18:00
Csütörtök  18:00
Péntek
 18:00

Szombat
(óvárosban)

18:00
Vasárnap

 9:00

Valamennyi szentmise helyszíne a Krisztus Király templom.

Kedden és pénteken szentmise helyett esetenként igeliturgia van áldoztatással.

 Gyóntatás időpontjai:

Szombaton:
17:10 - 17:50

Vasárnap:
8:15 - 8:50

Elsőpénteken:
17:15 - 17:50

   

Eseménynaptár  

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   

Hirdetés  

Minden hónap első csütörtökön 17:15-kor szentségimádást tartunk templomunkban a Rózsafüzér Társulat közreműködésével. Szentségimádásunk keretében a Prohászka Imaszövetséggel együtt imádkozunk a papi és szerzetesi hivatásokért.
   

n UEA logo


 maria radio