ebed 01Hamvazószerdán (március 1-én) elkezdődött a negyvennapos nagyböjt, ami húsvétig tart. A keresztény ember ebben az időszakban, - a böjt mellett - fokozottan gyakorolja  az imádkozást és alamizsnálkodást.

A hamvazószerda esti szentmisén, majd pénteken a dunasori nyugdíjas otthonban és az azt követő hétvégi szentmiséken a hívek hamvazkodtak. A hamvazkodás őskeresztény gyökerekből eredő szertartás, melynek során arra emlékezünk, hogy „porból vagyunk és porrá leszünk”. A lelki megújulás fontos része a személyes bűnbánat.

Március 4.-én a dunaújvárosi Hajléktalanellátó Centrum lakói szeretetebédre voltak hivatalosak a Krisztuskirály templom hittanteremébe. A résztvevők egy jóízű ebéd és jókedélyű beszélgetés után búcsúztak el egymástól. Az ebédet Horváth Imre adományozta, a lebonyolítást a karitász önkéntesei segítették.

   

Miserend  

 

Hétfő

  7:30

Kedd
 18:00
Szerda
  7:30
Csütörtök  18:00
Péntek
  7:30

Szombat

18:00
Vasárnap
Óvárosban

 8:30
 10:30

   

Hirdetés  

Minden hónap első csütörtökön 17:15-kor szentségimádást tartunk templomunkban a Rózsafüzér Társulat közreműködésével. Szentségimádásunk keretében a Prohászka Imaszövetséggel együtt imádkozunk a papi és szerzetesi hivatásokért.
   

n UEA logo


 maria radio