ujeuropaAz Új Európa Alapítvány által meghirdetett KÖSZ! Program kisprojekt kategóriájának egyik nyertese a Pentele Katolikus Caritas Alapítvány „Szolgáló Szeretet” című pályázata. Együttműködő oktatási Intézmény: a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Rudas Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma.

Az Új Európa Alapítvány az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézettel együttműködésben pályázatot hirdetett a magyarországi nonprofit szervezetek és egyházi szervezetek, intézmények mint lehetséges fogadószervezetek számára azzal a céllal, hogy az Iskolai Közösségi Szolgálat előírásainak megfelelő programokat valósítsanak meg a középiskolák 9-12. évfolyamos diákjai számára.

KÖSZ! Program

A program szándéka szerint szeretné elősegíteni, hogy a helyi civil szervezetek és oktatási intézmények összefogásával új iskolai közösségi szolgálati projektek valósuljanak meg. A program hozzá kíván járulni, hogy minél több diák elvégezze a 2016. évtől az érettségi feltételének számító Iskolai Közösségi Szolgálatot és ennek során olyan élményben legyen része, ami motiválhatja őt a további önkéntes tevékenységre. A pedagógusok és a szakértők szerint a segítő munka a diákokban erősíti a szolidaritás érzését, a nyitottságot és az érzékenységet a társadalmi problémák iránt.

A szeptemberben meghirdetett pályázatra összesen 204 pályamunka érkezett, ezekből 77-et tudott díjazni a kuratórium több mint 20 millió forint értékben.

A pályázatra civil szervezetek, valamint egyházi szervezetek és intézmények pályázhattak olyan iskolai közösségi szolgálati projektek megvalósítására, amelyek megfelelnek a törvényi előírásoknak. Feltétel volt az is, hogy a programtervek segítségével a diákok 2015-ben két félév alatt időarányosan kb. 20 óra közösségi szolgálatot tudjanak teljesíteni.
A pályázatokat a program együttműködő partnere, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Új Európa Alapítvány által felkért szakértők bírálták el. A pályázatokról a végső döntést az Új Európa Alapítvány kuratóriuma hozta meg. A pályázat keretében a szervezetek iskolai közösség szolgálati projektjeikhez nyerhettek támogatást: anyagköltségre, fogyóeszközökre, kommunikációs és dokumentációs eszközökre, utazási vagy szállítási költségre és a mentor (IKSZ koordinátor) költségeire. A nyertes projektek a támogatást előfinanszírozásként kapják meg.

A KÖSZ! Programot legközelebb 2017 őszén hirdetjük meg.

További információ: http://www.kozossegi.ujeuropaalapitvany.hu

 

 

   

Miserend  

 

Hétfő

  7:30

Kedd
 18:00
Szerda
  7:30
Csütörtök  18:00
Péntek
  7:30

Szombat

18:00
Vasárnap
Óvárosban

 8:30
 10:30

   

Hirdetés  

Minden hónap első csütörtökön 17:15-kor szentségimádást tartunk templomunkban a Rózsafüzér Társulat közreműködésével. Szentségimádásunk keretében a Prohászka Imaszövetséggel együtt imádkozunk a papi és szerzetesi hivatásokért.
   

n UEA logo


 maria radio