72222Nagypénteken három felekezet hívei érkeztek közös ünnepségre a Kálvária-kereszthez az Öreghegyi úton, hogy együtt emlékezzenek meg Jézus szenvedéseiről és haláláról.

A római és görög katolikus, valamint az evangélikus egyház hívei együtt elevenítették fel Jézus Krisztus kálváriáját pénteken délután az Öreghegyi út végén található keresztnél. A közös ünnepségre mind saját templomuk elől indultak el, ahol délután két órakor találkoztak, majd Szeleczky Csaba, római katolikus káplán, Kovács István görög katolikus parókus és Stermeczki András evangélikus lelkész vezetésével három órára érkeztek meg úticéljukhoz. A közös ünnepségen elsőként Parádi György, a Pentele Baráti Kör elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, majd közösen imádkoztak és emlékeztek meg Jézus szenvedéseiről és haláláról a kereszten.

>> További képek az eseményről itt megtekinthetők <<

   

Miserend  

 

Hétfő

  7:30

Kedd
 18:00
Szerda
  7:30
Csütörtök  18:00
Péntek
  7:30

Szombat

18:00
Vasárnap
Óvárosban

 8:30
 10:30

   

Hirdetés  

Minden hónap első csütörtökön 17:15-kor szentségimádást tartunk templomunkban a Rózsafüzér Társulat közreműködésével. Szentségimádásunk keretében a Prohászka Imaszövetséggel együtt imádkozunk a papi és szerzetesi hivatásokért.
   

n UEA logo


 maria radio