bermalas 03Pünkösd ünnepe húsvét után a legrégibb egyházi ünnep, amelyet a húsvét utáni ötvenedik napon, június 4-én ünnepeltünk. Dunaújvárosban az ünnep előtti szombatra esett a bérmálás szentségének kiszolgáltatása. Spányi Antal megyéspüspök 15 fiatalt bérmált a Krisztus Király Templomban.

Pünkösd ünnepén három eseményre emlékezünk: a Szentlélek eljövetelére, az Egyház alapítására, és az egész világra kiterjedő missziós munka kezdetére.

A Szentlélek kiáradásának történetét az Apostolok Cselekedetei (ApCsel 2,1-11) rögzíti. A leírás szerint miután a Szentlélek eltöltötte őket, az apostolok mindenkinek a saját nyelvén hirdették az evangéliumot. Isten a nyelvek csodájával mutatja meg azt az egységet, amely a közös hit megvallásával kapcsolja össze a különböző nyelven beszélő embereket.

A bérmálás a felnőtt keresztény élet mellett való tudatos döntés és erre Isten válasza: a Szentlélek teljességének befogadása.

további cikkek:
https://dunaujvaros.com/gallery/bermalas_a_krisztus_kiraly_templomban
http://duol.hu/hirek/bermalas-a-dunaujvarosi-fotemplomban-1839160

A fotókat Nyáriné Dezső Mária és Horváth Istvánné készítette.

   

Miserend  

 

Hétfő

  7:30

Kedd
 18:00
Szerda
  7:30
Csütörtök  18:00
Péntek
  7:30

Szombat

18:00
Vasárnap
Óvárosban

 8:30
 10:30

   

Hirdetés  

Minden hónap első csütörtökön 17:15-kor szentségimádást tartunk templomunkban a Rózsafüzér Társulat közreműködésével. Szentségimádásunk keretében a Prohászka Imaszövetséggel együtt imádkozunk a papi és szerzetesi hivatásokért.
   

n UEA logo


 maria radio