hittantabor 16A dunaújvárosi egyházközség nyári hittantábora a balatonszemesi római katolikus plébánia táborában zajlott, 2017. augusztus 6-11 között,  46 gyermek részvételével.


Harpacker Zsuzsanna hitoktató beszámolója:

Vasárnap szentmisével kezdtük a tábort még itt, Dunaújvárosban. Balatonszemesen érkezésünk után elfoglaltuk a szállást, felvertük a sátrakat. Ebéd után pedig kimentünk a strandra, ami nagy élmény volt mindannyiunknak a nagy hullámok miatt. Vacsora és esti ima után jött a pihenés.
Hétfőn reggeli torna, ima, mosogatás és énekpróba után szentmisén vettünk részt, ezután labdás csapatverseny következett. Ebéd után számháborúztunk, késő délután egy színházi előadáson vettünk részt, ahol a gyermekek is aktív résztvevők voltak. Az előadás címe: Brémai muzsikusok. Vacsora után a gyerekek a másnapi kirándulásra szendvicset készítettek maguknak, az esti fürdés után szigorúan vettük a takarodót a másnapi korán kelés miatt.
Kedden reggel vonattal indultunk utunkra, komppal érkeztünk meg Tihanyba, ahol gyalog mentünk az étterembe a Lóczy Lajos tanösvényen keresztül az újlaki templomrom érintésével, a Belső-tónál tartottunk egy kis pihenőt. Ezután megérkeztünk a csárdába, ahol meleg étel várt minket. Ebéd után A kálváriára mentünk, ahol Csaba atya szólt néhány szót a gyerekekhez, közben pihenőt tartottunk. A sétányon keresztül eljutottunk a Tihanyi Bencés Apátságig, ahol megnéztünk egy rövid filmet a történetéről, bementünk az apátságba, végigmentünk a kiállításon. Ezután fagyiztunk, majd lesétáltunk a hajóállomásig, áthajóztunk Balatonszemesre. Szentmise következett, vacsora, pihenés.
Szerdán reggeli után pici szabadprogram következett, majd szentmise, Csaba atya előadása az irgalmasságról, majd a bibliodrámai feladatok kiosztása következett. Ebéd után séta a Boldog Özséb szoborhoz, kicsi pihenés, majd a szállásra érve a bibliodrámai előadások következtek, amik nagyon jó hangulatban mentek le. Ezután a gyerekek legnagyobb örömére kimentünk a strandra, majd visszatérve megvacsoráztunk. Akik másnap jöttek a zarándoklatra, azok szendvicset készítettek maguknak.
Csütörtökön kétfelé oszlott a tábor, a bevállalósabb gyermekek zarándokoltak, a többiek a táborhelyen maradtak. Korán indult a zarándokcsapat a vonathoz. Balatonföldvár, Kereki, Nezde szoborpark, Szólád volt az útvonal több pihenőt beiktatva, ezután ebéd következett a Turul étteremben. Folytattuk utunkat egy fél órás csendszakasz beiktatásával, ahol a gyermekek egyedül, egymástól tíz méterrel lemaradva, szótlanul, imádkozva, szemlélődve mentek végig. Balatonőszödre érve felkerestünk egy játszóteret, majd szentmise következett, ahova csatlakozott a tábor többi lakója is. A szálláson maradók reggel kikísérték a zarándokokat a pályaudvarra, ott közösen imádkoztunk, majd visszamentek a szállásra. Hazafele bevásároltak, reggeli után pedig kitakarították a tábort. Ezután játszóház, kézműveskedés és az ebéd elkészítése következett. Ebéd után filmet néztek, süteményt készítettek, játszottak, majd elindultak Balatonőszödre a szentmisére. Szentmise után már az egész tábor közösen indult el a zarándoklat utolsó szakaszán. Vacsra következett, majd pihenés.
Pénteken a reggeli torna, ima, reggeli és mosogatás után strandolni voltunk. Ezután megebédeltünk, majd ki-mit-tudot hirdettünk. Utána kézműveskedés, bátorságpróba szervezése, majd Csaba atya nagyon jól sikerült hittanórája következett. Ezt követően szentmisén vettünk részt, majd következett a nagyon jó hangulatban telt ki-mit-tud. Vacsora után bátorságpróbán vettek részt a gyerekek.
Szombaton reggeli torna, ima, reggeli és mosogatás után záró szentmisén vettünk részt. Ezt követően került sor az emléklapok kiosztására. Ezután sátorbontás, csomagolás, takarítás, ebéd következett. Ebéd után indultunk haza két fő kivételével, akik még rendet raktak, az ott felejtett sátrakat elhozták.

   

Miserend  

 

Hétfő

  7:30

Kedd
 18:00
Szerda
  7:30
Csütörtök  18:00
Péntek
  7:30

Szombat

18:00
Vasárnap
Óvárosban

 8:30
 10:30

   

Hirdetés  

Minden hónap első csütörtökön 17:15-kor szentségimádást tartunk templomunkban a Rózsafüzér Társulat közreműködésével. Szentségimádásunk keretében a Prohászka Imaszövetséggel együtt imádkozunk a papi és szerzetesi hivatásokért.
   

n UEA logo


 maria radio